مطالبه کشاورزان شرق اصفهان برای آب

به گزارش ایرنا – تعدادی از کشاورزان شرق اصفهان برای ابزار مطالبه خود جهت جاری سازی آب در زاینده رود در مدت زمان مطلوب، مقابل ساختمان آب منطقه ای استان اصفهان تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری ایرنا، 100 نفر از کشاورزان خواستار جاری شدن آب در زاینده رود از 20 آبان ماه به مدت یکماه…

Read More

تهران چقدر آب دارد

شهره صدری- به گزارش ایرنا، مجموع ذخایر پنج گانه تهران از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر) تا آخر مهر در حالی به رقم 360 میلیون مترمکعب رسید که میزان مصرف روزانه پایتخت نشینان 210 لیتر بر ثانیه است. نخستین ماه سال آبی جاری برای منابع آبی کشور در حالی به پایان رسیده است که…

Read More

تلاش چین برای دستیابی به هوای پاک تر تا سال 2060

شهره صدری – چین یکی از آلوده ترین کشورها با هوای آلوده در برخی از شهرهای خود بود. اما تلاش چین برای کاهش آلودگی در سالهای اخیر و کاهش روزهای آلودگی هوا در شهرها، نشان از عزم راسخ چین برای دستیابی به هوای پاک تر دارد. به گفته کارشناسان، چین انتظار دارد آلودگی ازن را…

Read More

مطالعات اجتماعی در طرح های صنعت آب

شهره صدری – جلسه کمیته تخصصی جنبه های محیط زیستی روز شنبه بیست و نهم مهرماه از ساعت 13 الی 15 با عنوان «ابعاد مطالعات اجتماعی در طرح‌های صنعت آب» در محل سالن سیروان شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران برگزار شد. در این جلسه تخصصی، آقای حمید رشیدی فر رئیس گروه مطالعات اجتماعی و…

Read More

بازيابي برق از خطوط انتقال آب شهري

نویسنده : محمد ابراهيم رئيسي – پژوهشگر اقتصاد و محیط زیست- افزايش جمعيت و بدنبال آن افزايش تقاضا براي آب شرب در جهان، ايجاد شبكه ­اي گسترده براي انتقال و تصفيه آب با رعايت استانداردهاي كيفي به منظور تامين آن را ضروري كرده است. صنعت آب و فاضلاب انرژي بالایی را  براي تصفيه و توزيع…

Read More

ثبت پایین ترین سطح آب در جنگل های آمازون در 121 سال گذشته

شهره صدری – بندر مانائوس واقع در جنگل های بارانی آمازون در دوره خشکسالی فعلی، پایین ترین سطح آب را در 121 سال گذشته ثبت کرد. بر اساس گزارش مرکز هشدار بلایای طبیعی برزیل Cemaden، برخی از مناطق آمازون کمترین میزان بارندگی را از ژوئیه تا سپتامبر از سال 1980 تاکنون داشته اند. سطح آب…

Read More

واکاوی مسئله خشکیدگی دریاچه ارومیه

شهره صدری – وبینار ” واکاوی مسئله خشکیدگی دریاچه ارومیه” روز دوشنبه هفدهم مهرماه توسط انجمن آموزش مهندسی محیط زیست در کارگروه ارتقاء سوادآبی برگزار شد.  در این وبینار دکتر مسعود تجریشی مدیر سابق دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه در خصوص دلایل بروز بحران دریاچه ارومیه، ضرورت احیای دریاچه ارومیه، امکان پذیری…

Read More

موانع دستیابی به عدالت اقلیمی چیست؟

 یادداشت- محمد ابراهیم رئیسی -پژوهشگر حوزه اقتصاد و محیط زیست – چرا دولت ها و جوامعی که تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار دارند علیرغم اجماع دولت ها برای مهار گرمایش جهانی، هنوز نتوانسته اند به عدالت اقلیمی دست پیدا کنند؟ این عدم دستیابی به عدالت اقلیمی را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد: 1- مذاکرات…

Read More

سفری در زمان: سیستم‌های آب باستانی

شهره صدری – جایی که آب هست، زندگی هست. تاریخ تمدن تاریخ فناوری های آب است. جامعه باید فناوری هایی را برای شکوفایی تمدن مهندسی کند تا از منبع ضروری آب استفاده کند. زندگی متمدن در حالی جریان دارد که جهان راه‌هایی برای ذخیره، حمل و نقل و تصفیه آب آشامیدنی و حذف هوشمندانه یا…

Read More

عدالت اقلیمی چیست و چرا اهمیت دارد؟

یادداشت- محمد ابراهیم رئیسی -پژوهشگر حوزه اقتصاد و محیط زیست – افزايش انتشار گازهاي گلخانه ­اي درجهان به خصوص پس از انقلاب صنعتي، سبب شده است كه غلظت  اين گازها در اتمسفر زمين افزايش يافته و سبب شود تا دماي زمين افزايش يابد. اين افزايش دما به “گرمايش جهاني” موسوم است. به سبب گرمايش جهاني…

Read More